Ingatlankereső

Balaton-régió - Vas vármegye

Kód: ref-nagypolgári-lakóház-kúria-552

Nagypolgári lakóház (kúria), termálfürdő közelében eladó

Ha valaki nem elég előkelő ahhoz, hogy ilyen házban éljen, az vegyen mást és érje be kevesebbel.

Figyelem!

Az alább ismertetésre kerülő polgári lakóház eladása már nem aktuális, csupán referencia munka szerepét tölti be.

A Nyugat-Dunántúlon lévő idegenforgalmáról híres kisvárosban eladó egy teljesen felújított nagypolgári lakóház (kúria). Az ingatlan 2826 m2 térmértékű bekerített, gyönyörűen parkosított telken található a várközpontban, csendes utcában.

A házat az elegancia és az értékállóság jellemzi, éppen ezért ez a polgári stílus azoknak való, akik szeretik az állandóságot, a klasszikus formavilágot, akik számára az otthon nem csupán lakhely, de a reprezentáció egyik megnyilvánulási formája is. A kép, a kertkapcsolatos teraszról készült.

A telken kettő épület van, egy főépület és egy melléképület. A főépület külső befoglaló mérete kb. 12,53 m x 16,82 m, a melléképület kb. 11,04 m x 6,65 m külméretű. A lakóépület 56 cm vastag nagyméretű tömör téglából épült. A felújítás során minden kicserélésre került, a gépészeti vezetékek, a burkolatok, a vakolatok, a nyílászárók hőszigetelt üvegezésű fa szerkezetűekre, műanyag redőnyökkel, szúnyoghálókkal felszerelve. A külső főfalakra a pótlólagos hővédelem érdekében szigetelés készült. A képen, a nagypolgári ház térkövezett bejárati része látható a kovácsoltvas automata kapuval.

Tulajdonosok nagy szakértelemmel válogatták össze a különleges dísznövényeket, fákat, bokrokat, melyek mára egy beérett park kellemes látványát nyújtják. A gyalogutak térkővel burkoltak és kerti világítással rendelkeznek. A képen, a park egy része látszik.

A kb. 165 m2 alapterületű főépület földszinti helyiségei: előtér, ebédlő, szalon, dolgozó szoba, kettő hálószoba, fürdőszoba, illemhely, konyha,- étkező és kamra. A kb. 20 m2-es teraszról is a szép kertben gyönyörködhetünk. A főépület alatti kb. 56 m2 alapterületű pince helyiségei: közlekedő, kazánház, háztartási helyiség és tároló.

A bronzcsillárokat mennyezeti rozetták díszítik, dúsan redőzöttek a függönyök és a drapériák. Perzsaszőnyegekkel van berendezve az otthon. A kazettás beltéri ajtók egyszínűek, dekoratív jellegüket a famegmunkálás adja és a korhű, ragyogó rézkilincsek. A székek kárpitozottak és tömör fából valók. Belmagasság 3,20 méter. A kép, a tágas ebédlőt ábrázolja.

Az ebédlőasztalnál nemcsak ebédelni lehet.

A képeken a fürdőszoba és a hálószoba látható.

A helyiségeket a nagy ablakok és tágas, egybenyitható terek jellemzik. A képen, a kb. 32 m2-es szalon látszik.

A kép, a szép cserépkályhát ábrázolja.

Minden szobában más-más mintázatú a selyemtapéta. A padlóburkolat mindenhol faparketta. A kép, a dolgozó szobában készült.

A konyhabútor egyedi gyártású, több éven át szárított cseresznyefából készült. Beépítésre került a villany főzőlap, a sütő, a szagelszívó, a mikro, a hűtőszekrény és a szagelszívó. A képeken, a konyha látható.

Az étkezőasztal és a székek is cseresznyefából készültek, melyeket a fafaragó művész még a monogramjával is ellátott. A képeken, a konyha étkező része látszik a tálaló szekrénnyel.

Közművek közül be van vezetve: vezetékes ivóvíz, a szennyvízcsatorna, a vezetékes földgáz, a villany (220 Volt háztartási és 380 Volt ipari áram is 3 x 25 Amper áramerősséggel). Ki van építve a videó kaputelefon, a riasztó, internet és a kábel TV.

A ház központi fűtést és a meleg vizet a Viessmann kazán biztosítja. A vezetékes ivóvizet a vízlágyító berendezés kezeli, így nincs vízkőképződés. A kép,  a pincében lévő kazánházban készült.

A melléképületben került kialakításra a kétállásos garázs és a nyári konyha a fedett és árnyékolható terasszal. A központi fűtés itt is kiépítésre került. A fedett terasz alatt kellemesen lehet üldögélni és gyönyörködni a virágokban. A gondtalan gyepápolást a robot fűnyíró végzi évek óta a tulajdonosok teljes megelégedésére. A képen, a park további része látható a melléképülettel.

A kép, a melléképület mellett lévő különleges szoliter növényt ábrázolja.

Ezt a különleges hangulatú nagypolgári lakóházat mindazoknak ajánlom, akik fontosnak tartják az értékmegőrzést és szolidan elegáns házban szeretnének élni, de szívesen veszem a hazatelepülni szándékozó magyarok érdeklődését is.

Végül tekintse meg az ingatlanról készült, rövid videofilmet!

A hirdetést készítette, tervezte, kivitelezte és tette közzé: Lőkös Gáborné Erika 06-30-218-0000

Az eladokastelyokkuriak.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.